page_xn_02

Warta

Anggo Sareng Pancegahan DEET

DEET ogé katelah N, n-diethyl-m-toluidamide. DEET munggaran didamel nalika Perang Dunya II sareng dikembangkeun ku Dinas Pertanian AS. Dieksploitasi ku militér Amérika Serikat dina 1946 sareng didaptarkeun pikeun panggunaan umum di Amérika Serikat dina 1957. Éta parantos dijual di pasar salaku panolak reungit pribadi ti saprak 1965.

Ampir 70 taun panilitian nunjukkeun yén DEET pangaruh épéktip kana rupa-rupa reungit (reungit, laleur, kutu, Chigger Mites, midges, sareng sajabana) sareng sacara efektif tiasa nyegah gigitan reungit. Nanging, éta henteu épéktip pikeun nyiruan lebah, Solenopsis, lancah sareng naluri pertahanan diri sanés, sabab bénten sareng getih anu nyusu getih, sareng aranjeunna hoyong ngeureunkeun kalakuan anu ekstrim ieu kecuali nganggo inséktisida atanapi swatters reungit listrik sareng cara sanésna.

Mékanisme Peta

Mékanisme DEET masih teu jelas. Mimiti panginten éta tiasa nyegah serangga anu nyusu getih tina caket kana awak manusa ku maénkeun bau pencegah.

Nanging, DEET tiasa ngahambat réspon éléktrofisiologis reungit kana asam laktat sareng sanyawa 1-okten-3-ol, masker atanapi blok sistem olfactory reungit, sareng nyegah pangakuan mangsa anu cocog.

Teras, kapendak yén DEET langsung meta kana neuron penciuman khusus dina anténeu reungit sareng ngahasilkeun épék panolak, tapi henteu ngahambat persépsi asam laktat, CO2 sareng 1-okten-3-ol.

Panilitian pang anyarna ogé mendakan yén gabungan DEET sareng sababaraha target molekul mangrupikeun réaksi biokimia anu munggaran pikeun ngaidéntifikasi bahan éksternal, tapi papanggihan ieu kedah diverifikasi engké.

Pamakéan Jeung Pancegahan

Kaamanan
Sacara umum, DEET ngagaduhan kasalametan tinggi sareng karacunan rendah. Panilitian anu aya nunjukkeun yén DEET henteu ngagaduhan karsinogenik, pangaruh teratogenik sareng kamekaran. Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC) nyarankeun yén awéwé hamil sareng nyusuan nganggo DEET (sami sareng déwasa anu henteu hamil) pikeun nyingkahan gigitan reungit sareng ngirangan résiko panyakit tepa. Dina waktos anu sami, American Academy of Pediatrics (AAP) nyarankeun yén murangkalih anu langkung ti 2 bulan nganggo 10% - 30% DEET, anu aman sareng épéktip, sareng henteu kedah dianggo langkung ti sakali sapoé. Éta henteu cocog pikeun Orok anu umurna sahandapeun 2 bulan

Éféktivitas
Eusi DEET di pasar dibasajankeun 5% dugi ka 99%, sareng mendakan pangaruh panolak tina 10% dugi ka 30% DEET sami. Nanging, waktos épéktip DEET dina konséntrasi anu béda-béda sanés. 10% tiasa nyayogikeun sakitar 2 jam waktos panyalindungan, sedengkeun 24% tiasa nyayogikeun waktos panyalindungan dugi ka 5 jam. Salaku tambahan, ngojay, ngesang, ngusap sareng hujan tiasa nyingkat waktos panyalindungan DEET. Dina hal ieu, DEET kalayan konsentrasi anu langkung luhur tiasa dipilih.

Peryogi diperhatoskeun yén langkung ti 30% DEET henteu tiasa sacara signifikan ningkatkeun waktos panyalindungan, tapi tiasa muncul baruntus kulit, leuleuy sareng gejala iritasi mukosa kulit sanésna, sareng mungkin ogé ngagaduhan neurotoksisitas poténsial.


Waktos Post: 01-06-21

Panilitian

24 Jam Online

Pikeun patarosan ngeunaan produk atanapi daptar harga kami, punten tinggalkeun email anjeun ka kami sareng kami bakal kontak dina 24 jam.

Enquiry Ayeuna